Excite

Marcus Miller gewond bij busongeluk

Jazzbassist Marcus Miller en zijn tienkoppige band zijn gewond geraakt bij een busongeluk in Zwitserland. De bestuurder kwam bij het ongeluk om het leven. Marcus Miller en zijn band zouden voor drie concerten naar Nederland komen. Het concert in Hengelo is in ieder geval afgelast.

Ongeluk

De Amerikaan, die al twee Grammy’s op zijn naam heeft staan, zou zaterdag met zijn band in Zwitserland optreden en daarna met touringcar naar Nederland vertrekken. Toen de chauffeur van de bus op de drukke Zwitserse snelweg een bocht wilde nemen, sloeg de bus om. In de bus zaten in totaal dertien mensen, de jazzband van elf personen en twee chauffeurs. Behalve de overleden chauffeur zou de tourmanager zou er slecht aan toe zijn. De andere inzittenden raakten volgens de Zwitserse politie lichtgewond. Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken.

Hengelo

De Marcus Miller Band was onderweg van Monaco naar Hengelo. Maandagavond stond het concert in de Metropool in Hengelo op de agenda, dat volgens de directeur zo goed als uitverkocht was. Het is nog onduidelijk of ook de optredens dinsdag in Tilburg (013) en woensdag in Utrecht (Tivoli) doorgaan.

Marcus Miller

Marcus Miller speelde in het verleden samen met grote muzikanten zoals Miles Davis, Dizzy Gillespie en Wayne Shorter. Miller is tevens de man achter Miles Davis’ bekendste album Tutu uit 1986. Hij is één van de vaste gasten tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020