Excite

Marianne Timmer zegt schaatsen vaarwel

Marianne Timmer heeft dinsdag per direct het wedstrijdschaatsen vaarwel gezegd. Ze besloot dat een dag nadat ze de NK sprint via de achterdeur verliet. In de aanloop naar dat toernooi werd ze ziek, waardoor ze onvoldoende kracht had om mee te doen voor de ereplaatsen.

De 36-jarige Timmer was al voornemens om na dit seizoen met haar schaatscarrière te stoppen. Omdat het NK een selectiewedstrijd was, en het onduidelijk was of Timmer dit seizoen nog wel in actie kon komen, heeft ze haar loopbaan nu met onmiddellijke ingang beëindigd.

‘Ik ben altijd onafhankelijk geweest en dat wil ik blijven tot het bittere eind. Ik houd de eer aan mezelf,’ vertelt de schaatsdiva aan De Telegraaf. Timmer schrijft als columniste voor die krant.

De sportvrouw behoorde jarenlang tot de absolute internationale schaatstop en behaalde in die periode een behoorlijk aantal zeges. Ze werd onder andere drie keer Olympisch kampioene, en wist in 2004 als enige Nederlandse vrouw de wereldtitel sprint op haar naam te zetten.

Timmer was van plan om afscheid te nemen van de schaatssport bij de WK afstanden in Inzell, in maart 2011. Na een matige prestatie op het NK sprint, was het onzeker of ze zich nog wel kon plaatsen voor die wedstrijd.

Op de eerste 500 meter wist Timmer maandag slechts een veertiende plaats te behalen. Ze verliet daarna schaatshal Thialf via de achteruitgang. Vandaag besloot ze daarop definitief te stoppen met wedstrijden. Ze wil wel graag bij de sport betrokken blijven.

Afbeelding: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020