Excite

Marlies Dekkers voor de rechter

Marlies Dekkers is vooral bekend geworden om haar markante bustehouders, de zogenaamde Spiderbra. Maar volgens lingeriemerk heeft Dekkers die helemaal niet zelf verzonnen. Het bedrijf sleept de ondergoedkoningin dan ook voor de rechter.

‘Joke van den Berg en niet Marlies Dekkers heeft in 1991 het oermodel van de beroemde spiderbra ontworpen", vertelt Sapph-eigenaar Rob Heilbron aan De Telegraaf. En Sapph is de eigenaar van de auteursrechten. Heilbron is dus allerminst blij dat Dekkers haar faam te danken heeft aan een ontwerp waar zijn bedrijf de rechten van heeft.

Volgens Heilbron kan het geen toeval zijn dat Dekkers op hetzelfde ontwerp uitkwam. ‘Marlies Dekkers en Joke van den Berg waren goede bekenden van elkaar. Begin jaren negentig hebben zij samengewerkt bij Mail & Female, een postorderbedrijf in erotische lingerie, waarvoor zij beiden lingerie ontwierpen,’ aldus Heilbron.

Ook Joke van den Berg is ervan overtuigd dat Dekkers haar ontwerp heeft nagemaakt, maar snapt dat ze dit niet toegeeft. ‘Ze wekt de indruk dat ze het allemaal in haar eentje heeft bedacht, maar dat is natuurlijk niet zo, en zo werkt de mode ook niet. Iedereen kijkt naar elkaar.’

Marlies Dekkers laat zelf weten pas commentaar te willen geven nadat de rechter een uitspraak heeft gedaan. Deze wordt op 1 juni verwacht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019