Excite

Marrit Leenstra schaatst tegen Nesbitt

Marrit Leenstra mag zich vrijdag in Heerenveen meten tegen de Canadese schaatsster Christine Nesbitt. De twee zullen de 1500 meter rijden in de wereldbekerfinale. De kans dat Leenstra wint is niet zo heel groot: zij staat op het moment op 346 punten, terwijl Nesbitt er al 470 heeft.

Onder normale omstandigheden betekent dat dat Nesbitt eigenlijk niet meer in te halen is door de nummer twee op de lijst. De wedstrijd tussen Nesbitt en Leenstra wordt voorafgegaan door de race tussen Ireen Wüst en Brittany Schussler, de nummers drie en vier. Ook de Nederlandse schaatssters Jorien Voorhuis, Laurine van Riessen en Diane Valkenburg doen mee aan de kampioenschappen.

De mannen mogen op vrijdag ook de schaatsen onderbinden: dan wordt eerst de 500 meter gereden en vervolgens de vijf kilometer. Voor de 500 meter doet Jan Smeekens mee. Hij staat op een zesde plek en rijdt in de tiende rit tegen Lee Kyou-hyuk. De Japanner Joji Kato staat op het moment met 615 punten op nummer 1 en zal rijden tegen Lee Kang-seok. Voor Nederland rijden ook Simon Kuipers, Jacques de Koning, Stefan Groothuis en Hein Otterspeer mee.

De vijf kilometer wordt onder meer gereden door Bob de Jong. Hij kan bijna niet meer naast een eerste plaats grijpen voor de vijf én tien kilometer. Zijn laatste rit rijdt hij tegen Havard Bokko. Bob de Vries staat op dit moment op nummer vier en mag rijden tegen Ivan Skobrev. Verder rijden Wouter Olde Heuvel, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma mee aan de vijf kilometer.

Afbeelding: Flickr, gebruiker DBreg2007

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020