Excite

Martin Bril trekt veel kijkers

De uitzending van het programma De Wereld Draait Door stond donderdagavond geheel in het teken van Martin Bril, die woensdag overleden is op 49-jarige leeftijd. Er waren ruim 867.000 kijkers. De schrijver Martin Bril was met regelmaat te zien in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Hij nam dan de rol aan van de tafelheer. Er waren gasten aanwezig tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door, zoals Bart Chabot, Joost Zwagerman, Jan Mulder en uitgever Mai Spijkers te gast. In de studio waren lezers en fans van zijn werk. Er werd teruggekeken op het leven van Martin Bril.

Martin Bril leed al jaren aan darmkanker. Het leek even alsof hij hiervan hersteld was, maar vorig jaar bleek toch echt het tegendeel waar te zijn. De kanker sloeg opnieuw toe. Hij laat zijn vrouw en twee dochters achter.

Martin Bril heeft veel columns geschreven. Sinds 2001 schreef hij dagelijkse columns voor de Volkskrant. Ook schreef hij voor het Parool en Vrij Nederland. Veel van zijn columns zijn in boekvorm uitgegeven. In 1997 won hij de Pop Pers Prijs voor zijn stukken over popmuziek en in 2006 was hij de opsteller van het Groot Nederlands dictee. Dinsdag 21 april won hij nog de Bob den Uyl-prijs. Martin Bril kon hierbij niet aanwezig zijn, vanwege zijn ziekte.

Afbeelding: Tiscali.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020