Excite

Martin Freeman wordt Bilbo in The Hobbit

Martin Freeman, de acteur die vooral bekend is uit The Office, zal de hoofdrol gaan spelen in de nieuwe film The Hobbit. Hij wordt Bilbo Baggins, de Hobbit die de Ring ontdekte en daarmee de basis legde voor de wereldberoemde trilogie Lord of the Rings.

Volgens filmsite Empire zullen andere rollen onder meer vertolkt worden door Aiden Turner, Rob Kazinsky en Richard Armitage. Die laatste is al regelmatig op tv te zien in de serie over Robin Hood.

In februari 2011 zullen de opnames voor de film beginnen. Dit is later dan oorspronkelijk gepland. Dat komt deels door een geschil tussen Peter Jackson en New Line Cinema. De regisseur en het productiebedrijf konden het steeds maar niet eens worden over de verdeling van de winst van de filmtrilogie. Ook gooide de staking van scriptschrijvers in 2007 roet in het eten en ging filmstudio MGM failliet. Dit bedrijf had een deel van de rechten van The Hobbit in haar bezit, waardoor de productie wederom vertraging op liep.

Vervolgens leek het er nog op dat de film geboycot zou worden door Nieuw Zeelandse filmvakbonden, omdat acteurs te weinig betaald zouden krijgen. Dit lijkt nu eindelijk weer van de baan en gezien het feit dat er inmiddels namen bekend zijn gemaakt, lijkt het er sterk op dat er in februari ook echt begonnen kan worden met filmen.

Afbeelding: Flickr account Digital Sextant

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021