Excite

Matthijs van Nieuwkerk terug bij Holland Sport

Matthijs van Nieuwkerk zal nog een keer te zien zijn als presentator van Holland Sport. Samen met zijn oud-collega Wilfried de Jong zal hij de laatste aflevering van het populaire sportprogramma van tekst en uitleg voorzien. Van Nieuwkerk en De Jong presenteerden het programma jarenlang samen.

De laatste uitzending zal op maandag 6 juni worden uitgezonden. Dat het een speciale uitzending wordt, staat vast, maar veel details zijn nog niet bekend. "Het duurt ongeveer twee keer zo lang. We hebben nog geen namen van gasten,: aldus een zegsman van de VPRO tegen Nu.nl. "Deze moeten nog binnen komen druppelen."

Van Nieuwkerk stopte al in 2008 met het presenteren van Holland Sport en nu gooit ook Wilfried de Jong de handdoek in de ring. Naar eigen zeggen wil hij vooral met iets nieuws bezig gaan. Overigens wil dit niet zeggen dat de naam Holland Sport helemaal verdwijnt: de kale presentator blijft onder die naam namelijk nog wel specials rond sportevenementen maken.

Holland Sport, met programmaonderdelen als de quiz Petje Op, Petje Af en de Massagetafel, kon op veel waarderingen rekenen. In 2005 won het programma de Zilveren Nipkowschijf. Sinds vorig jaar kan ook de jeugd zich laven aan het programma, met de speciale jeugdversie Holland Sport Junior.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021