Excite

Maureen du Toit terug bij SBS

Voormalig Hart van Nederland presentatrice Maureen du Toit is terug bij SBS 6. Het contract van Du Toit werd in de zomer niet verlengd, nadat ze ruim elf jaar voor de zender had gewerkt. In De Telegraaf zegt de 39-jarige presentatrice: “Nadat ik bij SBS6 werd ontslagen dacht ik dat ik moest gaan freelancen. Maar via het productiehuis van Pieter Storms en Charles Groenhuijsen heb ik weer een contract. En wat denk je? Vanaf zondag ben ik in een nieuw SBS6-programma te zien.”

Wennen

Maureen du Toit zal het programma Recht van Nederland gaan presenteren, samen met Daan Nieber. De show wordt zelfs opgenomen in de oude Hart van Nederland studio. Het was voor Maureen ook wel even wennen dat ze nu weer terug is bij de zender die haar zonder pardon op straat zette.

Tegenstrijdig

“Natuurlijk heb ik eventjes moeten wennen aan het idee dat ik dan via een omweg toch weer bij SBS terechtkwam. Dat voelde nogal tegenstrijdig: weg moeten vanwege vernieuwing en aanpassing van het format, en maanden later weer in de oude bekende studio een nieuw programma voor een andere producent te maken... Maar ik ben ervan overtuigd dat als je je verzet niet overboord zet, je blijft hangen in negativiteit. Dus heb ik de draad opgepakt door 'ja' te zeggen.”

Te bepalend

In het voorjaar van 2012 kregen Maureen du Toit en haar collega’s Cilly Cartell en Milika Peterzon te horen dat er geen plaats meer was voor hem bij Hart van Nederland. SBS6 wilde een nieuwe opzet en vond du Toit “te bepalend”. Sindsdien is het aantal kijkers van Hart van Nederland alleen maar afgenomen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020