Excite

Maxim Hartman is ‘Geert Wilders van de media’

Maxim Hartman heeft zijn eigen omroep opgericht en zal deze week zijn eerste eigen programma uitzenden. Met zijn initiatief hoopt hij onder andere de hegemonie van de ‘eeuwige Bekende Nederlander’ te doorbreken. Niet omdat hij een hekel aan ze heeft, maar omdat hij hierdoor steeds dezelfde koppen op tv ziet.

Volgens de 47-jarige Hartman komen steeds dezelfde BN’ers in programma’s praten. Als voorbeelden geeft hij Jan Mulder of Jort Kelder. Beiden doen altijd verontwaardigd in programma’s als De Wereld Draait Door, waardoor er eigenlijk steeds maar weer een soort show opgevoerd wordt. Hartman meent dat er toch betere gasten te vinden moeten zijn dan ‘een slappe drol’ als Jan Mulder.

Als het gaat om kijkcijfers, dan houdt Hartman er nogal vreemde maatstaven op na. Hij vindt dat een programma als Boer zoekt Vrouw direct van de buis gehaald moet worden. Sterker nog, de publieke omroep zou alle programma’s die meer dan een miljoen kijkers trekken van het uitzendschema moeten schrappen.

Hartman gooit het liefst het hele systeem op de schop en vergelijkt zichzelf met Geert Wilders, alleen dan voor de media. Hartman werd zelf bekend als de helft van Rembo & Rembo. Al sinds de jaren 80 presenteert hij programma’s op tv en radio. In de jaren 90 werkte hij nog even voor commerciële zenders en in de afgelopen jaren deed hij mee met een aantal reality programma’s.

Afbeelding: Flickr account jiazi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021