Excite

Maxime Verhagen berispt wegens foto op twitter

Premier Balkenende heeft gevraagd aan minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen om wat minder te twitteren... Toch als het over professionele aangelegenheden gaat. Verhagen had namelijk een fotootje getrokken van de Trêveszaal, waar de ministers vergaderen. Dat vond Balkenende niet echt in orde. "Hij mag dat op vele plaatsen doen, maar niet in de Trêveszaal", aldus Balkenende. Hij voegde er wel aan toe dat het zijn waardering verdient dat een bewindsman zich bezighoudt met nieuwe communicatiemiddelen. De grens ligt net iets voor het kabinetsberaad, van waaruit geen twitters gestuurd mogen worden en zeker geen foto's genomen mogen worden.

Twitter, zegt u?

Twitter is een website, een zogenaamde microblog, waarmee iedereen zijn vrienden (de zogenaamde "volgers") op de hoogte kan houden waar hij mee bezig is. Een tijdje geleden kwam de dienst in het nieuws omdat de Twitteraccount van Barack Obama gehackt was, wat overigens ook al met de twitters van veel andere prominente Amerikanen gebeurd is.

Rebels

"Maar mijn kamer op Buitenlandse Zaken mag lekker wél", verscheen er vrijdag na de berisping op de Twitter van Verhagen. Bij het bericht stond de aangekondigde foto van Buitenlandse Zaken. Ziet er netjes uit. De foto van de Trêveszaal was helaas nergens meer te bespeuren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019