Excite

Mayara trekt de aandacht van Obama

Naast de G8 werd er ook een 'junior 8' gehouden over armoede en de opwarming van de aarde. Deze ontmoeting werd ook in L'Áquila gehouden. Gisteren werd aan een aantal afgevaardigden gevraagd even op de foto te gaan met de wereldleiders. De Braziliaanse afgevaardigde Mayara Alves, die naast president Lula mocht staan, passeerde even langs Obama en Sarkozy. De twee presidenten hadden duidelijk oog voor al het moois dat voorbijkwam, zoals de foto bewijst.

De 17-jarige Mayara komt actief op voor de gemeenschap waarin ze leeft, in Rio de Janeiro. Voor ze uitgenodigd werd door het Unicef om Brazilië te vertegenwoordigen, was ze nog nooit buiten Rio de Janeiro geweest. Drie jaar geleden had ze meegedaan aan een enquête over hoe de gemeenschappen verbeterd konden worden en die had ze gewonnen. Dat kwam vooral door haar antwoorden op suggesties om probleemjeugd aan te pakken.

"Mijn wijk trekt nergens de aandacht door en is niet rijk. Er komt geen verkeer doorheen en er wonen veel jongeren. Het is er aangenaam wonen, maar studeren kan er niet. Alle scholen liggen ver. Vooral secundair onderwijs wordt nergens aangeboden, je kan alleen 's avonds studeren en je moet er verschillende bussen voor pakken, die overdag niet rijden", liet ze weten in een interview.

Bekijk de foto waardoor Mayara plots beroemd werd

Afbeelding: Globo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020