Excite

McDonald's opent website voor negers

Amerikaanser kan echt niet meer: McDonald's opent een website speciaal voor zwarten. Inclusief baobab en foto's van gelukkige McDonald's-klanten. Hoe de website ontstaan is, moet duidelijk worden uit de inleiding van 365Black.com:

"Wij van McDonald's geloven dat de Afro-Amerikaanse cultuur en haar successen 365 dagen per jaar gevierd moeten worden - niet enkel in de Maand van de Zwarte Geschiedenis. Dat is het idee achter 365Black.com. Dit is een plaats om meer te leren over onderwijs, werk, carrière en zelf ondernemen. Ook kan je mensen ontmoeten voor wie McDonald's een belangrijke invloed heeft gehad op hun leven." En nog: "Zoals de unieke Afrikaanse baobab-boom, die hele gemeenschappen voorziet van bladeren en fruit, heeft McDonald's vele vertakkingen in de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Zo verschaffen ze waardevolle programma's en kansen".

Of iedereen blij zal zijn met deze wel heel categorische onderverdeling, valt nog af te wachten. Feit is wel dat McDonald's het op dit moment erg druk heeft met een nieuwe "Battle of the Burgers". Aartsrivaal Burger King introduceerde een hamburger die wel heel erg doet denken aan de Double Cheese Burger, maar een paar centen goedkoper. Voorlopig enkel in de Verenigde Staten, overigens. Ook andere concurrenten azen in financieel moeilijke tijden op de grote successen van McDonald's. Of deze strijd om de klant verdergezet zal worden in Europa, zullen we snel genoeg te weten komen.

Afbeelding: 365black.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018