Excite

Meer dan honderd doden door varkensgriep in Mexico

Er zijn mogelijk al 103 doden in Mexico geweest de Varkensgriep die er heerst. Van 22 gevallen is in ieder geval zeker dat de doodsoorzaak met de varkensgriep te maken heeft. Dit zei de Mexicaanse minister van Gezondheid José Angel Cordóva.

De ziekte is op dit moment niet alleen in Mexico opgedoken, maar ook in delen van de Verenigde Staten en Canada. Ook is de ziekte mogelijk al in Spanje, Israël, Nieuw-Zeeland en Brazilië. In de meeste gevallen buiten Mexico is het een milde vorm van de varkensgriep, die goed te genezen is. Toch heeft Amerika een noodtoestand voor de gezondheidszorg opgeroepen.

Overal in de wereld worden maatregelen getroffen tegen deze griepepidemie. Mensen die symptomen hebben van de griep, worden onderzocht en de voorraden van medicijnen worden aangescherpt. Op de vliegvelden wordt extra controle gedaan op de mensen die vanuit Mexico komen. In enkele landen is de import van vleesproducten die van varkens afkomen per direct gestopt. Vooral landen in Azië zijn uiterst voorzichtig, nadat er eerder SARS en vogelgriep was in het werelddeel, waar duizenden mensen aan stierven.

Nederland heeft nog geen maatregelen getroffen tegen de varkensgriep, maar houdt de ontwikkelingen van de griep wel nauwlettend in de gaten.

Afbeelding: FlickrCC

Lees meer: Hoe herken je varkensgriep?

Varkensgriep in kaart: Een live overzicht van waar varkensgiep gesignaleerd is

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020