Excite

Meer fairtrade producten verkocht

 Uit onderzoek is gebleken dat 28% van de Nederlandse huishoudens één of meerdere fairtrade producten kochten in 2008. Dat betekent dat er ruim 740.000 meer huishoudens gebruik maakten van fairtrade producten dan in 2006.

Deze enorme groei is waarschijnlijk te danken aan het feit dat fairtrade producten een steeds grotere bekendheid krijgen. Voor de meeste huishoudens zijn de voornaamste redenen voor fairtrade producten de ideële motieven en de goede smaak. De fairtrade producten die het meeste worden verkocht, zijn koffie-, fruit- en cacaoproducten. De kopersgroep van de cacaoproducten groeide van 1,8% in 2006 naar 8,8% in 2008. De reden hiervan heeft te maken met Verkade, die het fairtrade keurmerk heeft ingevoerd.. Het aantal kopers van zowel koffie als fruit steeg licht.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de Nederlandse huishoudens veel fairtrade producten bij de supermarkten halen. De verkoop via de wereldwinkels bleef daarentegen enigszins hetzelfde. Hieruit kunnen we opmaken dat ook supermarkten meer aandacht aan de fairtrade producten schenkt.

Het onderzoek werd gehouden door NCDO in samenwerking met Max Havelaar en Fair Trade Original. In het onderzoek werd gekeken naar het koopgedrag en fairtrade producten. Er werd in totaal van ruim zesduizend Nederlandse huishoudens bijgehouden welke fairtrade producten ze kochten. Ook werd er gekeken naar het koopgedrag en de motieven van de huishoudens.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020