Excite

Mega-ballon van Disney-Pixar reist door Londen

Disney-Pixar wilde het verschijnen van de nieuwe film UP niet ongemerkt voorbij laten gaan en lieten daarom zelf ook wat ‘up’ gaan: een mega-ballon die gemaakt was van meer dan 500 kleine ballonnetjes.

Door 500 kleine ballonnen op een speciale manier samen te binden, was het mogelijk om één grote luchtballon te maken. Die werden vervolgens door een boot vanaf Wapping voortgesleept. Onderweg kwam de ballon ook langs de Tower Bridge, die open moest worden gezet om de ballon door te kunnen laten.

Natuurlijk was deze enorme ballon bedoeld om het bestaan van de nieuwe film van Disney-Pixar, UP, te promoten. De film, die gaat over een 78-jarige ballonnenverkoper, is vandaag in première gegaan. De film zal aankomende vrijdag ook in de bioscopen verschijnen.

De nieuwe komedie van Disney-Pixar vertelt het verhaal van Carl Fredricksen, die duizenden ballonnen aan zijn huis bindt en dan met huis en al wegvliegt naar Zuid-Amerika, om daar de jungle te verkennen. Eigenlijk zou hij dit samen met zijn vrouw Ellie gaan doen, maar de jaren verstrijken en steeds is er geen geld om de reis te maken. Als de reis uiteindelijk door lijkt te gaan, gaat Ellie dood.

De jaren verstrijken weer en het plan lijkt wat naar de achtergrond te verschuiven; Carl heeft het veel te druk met het missen van zijn vrouw. Omstandigheden zorgen er echter voor dat hij toch zijn belofte aan zijn vrouw houdt en hij gaat op reis. Die reis, die uiteindelijk 8 jaar duurt, zorgt ervoor dat Carl de tijd van zijn leven heeft.

Afbeelding: AFP

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018