Excite

Megan Fox ontslagen om Hitler-quote

Als werknemer moet je altijd oppassen met wat je over je baas zegt, zelfs als je een beroemde filmster als Megan Fox bent. Die werd namelijk ontslagen nadat ze haar regisseur Michael Bay had vergeleken met Hitler. En dat schoot executive producer Steven Spielberg in het verkeerde keelgat.

Volgens Fox zelf was haar vertrek van de set van Transformers: Dark Side of the Moon gepland. Ze had namelijk nog een heleboel andere projecten op de rol staan. Michael Bay bracht echter de echte reden recent naar buiten.

In 2009 had de actrice tijdens een interview met het blad Wonderland namelijk een vergelijking gemaakt tussen Hitler en Bay: ‘Hij wil een soort van Hitler zijn op de set, en dat lukt hem ook. Tijdens het draaien is hij een nachtmerrie,’ aldus de mooie actrice.

Steven Spielberg, zelf van joodse afkomst, was hier allerminst van gediend en vroeg Bay om de actrice te ontslaan. Hoewel Fox ook al speelde in de eerste twee Transformers-films, werd ze prompt de laan uit gestuurd en vervangen door lingeriemodel Rosie Huntingdon-Whitley.

Hoewel Bay nadien claimde niet gekwetst te zijn door de opmerking, was Spielberg onverbiddelijk. De regisseur en producer heeft dan ook erg veel op met de joodse zaak. Na Schindler’s List geregisseerd te hebben, richtte hij een stichting op die de herinnering aan de Holocaust in ere probeert te houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020