Excite

Mel Gibson krijgt werkstraf

Een rechtbank heeft bepaald dat acteur Mel Gibson inderdaad schuldig is aan het mishandelen van zijn voormalige partner Oksana Grigorieva. Gibson hangt dan ook een flinke straf boven het hoofd, namelijk een volle zestien uur werkstraf! Je kunt je bijna afvragen of de veroordeling ook zo laag was uitgevallen als Gibson geen bekend acteur en regisseur was geweest.

Vorige week bekende Gibson schuld aan het mishandelen van zijn ex-vriendin. En eerlijk is eerlijk, de zestien uur werkstraf is slechts een deel van het totale strafpakket. Zo krijgt hij een proeftijd van 36 maanden en moet hij een boete van ongeveer €400 betalen. Verder moet hij zich een jaar lang melden bij een therapeut.

Saillant detail is dat hij zijn taakstraf mag uitzitten bij een goed doel dat gerund wordt door zijn ex-vrouw, Robyn Gibson. De stichting ‘Mending Kids’ probeert operaties voor kinderen in Derde Wereld landen te financieren, die ze normaal zelf nooit zouden kunnen betalen.

Hoewel je het niet verwacht, is één van de ouders betrokken bij de stichting bijzonder blij met de komst van Mel Gibson. Tegen roddelwebsite TMZ zei James Nicol dat Gibson al had gezorgd dat hun geadopteerde zoon Berhanu een operatie kon krijgen. ‘Als Mel bij ons een balletje zou komen gooien, zou ik hem met open armen ontvangen,’ aldus Nicol.

Afbeelding: Flickr, gebruiker alan light

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021