Excite

Merkel en Balkenende gaan banken opvoeden

Iedereen heeft wel eens een schop onder de kont nodig. Maar wat als er niemand is om een schop onder de kont te geven? Neem bijvoorbeeld de banken. Die hebben het aardig verstierd (maar krijgen toch nog veeeel doekoe van de belastingbetalers). Wie gaat de banken opvoeden? De Duitse Bondskanselier Merkel en de Nederlandse minister-president Jan-Peter Balkenende, die gaan dat doen!

Merkel en Balkenende zijn het helemaal zat met de banken. Al die vrijheid, dat moet niet kunnen. Tijd voor opvoeding. Regulering en toezicht op banken zijn noodzakelijk om de economische crisis te boven te komen. Dat is waar, maar gaan banken Balkenende serieus nemen? Merkel wel, dat is er eentje waar je geen grapjes over maakt. Op 2 april wil het stel dat tijdens een bijeenkomst de twintig belangrijkste economieën een Handvest voor Duurzame Economisch Handelen ondertekenen.

Symbolisch voor het aanzien van Nederland is het feit dat tijdens de G20 Nederland geen eigen delegatie heeft, maar mag aanschuiven bij de Franse delegatie. Wat vriendelijk van Sarkozy.

Hoe je het ook wendt of keert, het is belangrijk dat er stappen worden genomen om de banken weer in het gareel te krijgen en de economie onder controle. Of Balkenende daar de juiste persoon voor is, is nog maar de vraag. In Merkel en Sarkozy hebben we in ieder geval alle vertrouwen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020