Excite

Messi wint wederom de Gouden Bal

Lionel Messi is maandagavond voor de vierde keer op rij benoemd tot beste wereldvoetballer ter wereld. “Toen ik 8 jaar was, droomde ik ervan om de beste voetballer ter wereld te worden. Dat doe ik nu niet meer,” zei Lionel Messi nadat hij de Gouden Bal in ontvangst had genomen.

Spelen met een bal

De stervoetballer zei in zijn toespraak vooral voldoening te halen uit het spelen met een bal en het spelletje voetbal. “Het is ongelooflijk om voor de vierde achtereenvolgende keer te winnen. Geweldig,” reageerde Messi. “Ik wilde deze prijs delen met mijn ploeggenoten bij Barcelona en de Argentijnse nationale ploeg.”

Prestaties van de ploeg

Messi benadrukte dat in zijn ogen de prestaties van de ploeg altijd boven de individuele prestaties staan. “Ik vind prijzen die ik met de ploeg verover, belangrijker dan individuele prijzen. Er waren andere jaren waarin we meer bekers hebben gewonnen, dus die jaren waren beter.” Met Barcelona won Messi in 2012 alleen de Copa del Rey.

Recordaantal doelpunten

De 25-jarige Messi kwam dit jaar tot maar liefst 91 doelpunten. Met dat aantal verbrak hij het ongenaakbaar geachte record van Ger Müller die in 1972 tot 85 doelpunten kwam. Met deze getallen behaalde hij 41,6 procent van de stemmen voor de Gouden Bal. Daarmee liet hij Christiano Ronaldo (23,68 procent) en Andrès Iniesta (10,91 procent) achter zich. Iniesta bereidde veel van Messi’s treffers voor en speelde bij Spanje een hoofdrol bij de prolongatie van de Europese titel. Ronaldo leidde Real Madrid naar de felbegeerde landstitel en blonk vaak uit voor de nationale ploeg van Portugal.

FIFA Ballon d’Or

De Gouden Bal wordt uitgereikt door de FIFA. Bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen en een groep journalisten bepalen jaarlijks wie de prestigieuze ‘Ballon d’Or’ in ontvangst mag nemen. Twee Nederlanders kregen de prestigieuze prijs driemaal: Johan Cruijff (1971, 1973 en 1974) en Marco van Basten (1988, 1989, 1992).

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020