Excite

Met Vader Abraham naar Eurovisie Songfestival

Als we het Eurovisie Songfestival toch niet meer winnen, hoeven we ook geen moeite meer te doen voor het liedje, moet Vader Abraham hebben gedacht. Hij schreef zijn inzending, ‘Ik Ben Verliefd Shalali’, binnen twee uurtjes op een verveelde zondagmiddag.

Zoals we gewend zijn van Vader Abraham, gaat het weer om een echte meezinger. Dit liedje heeft twee bruggetjes en moet ervoor zorgen dat tegen het eind van het nummer iedereen mee zit te klappen. Hij heeft maar één poging nodig gehad om alles goed op papier te krijgen. Hij wilde per se niet meerdere liedjes schrijven om daaruit te kiezen, omdat hij het niet teveel ‘Songfestival’ wilde maken.

Het is niet zo dat Vader Abraham zelf de ambitie heeft om het nummer te gaan zingen. Hij heeft het juist op een manier geschreven dat iedereen er alle kanten mee op kan. Zelfs een rapper zou wat met het nummer kunnen. Het liedje werd inmiddels onder grote belangstelling gepresenteerd.

Tros-DJ Daniel Dekker denkt in ieder geval dat we met dit nummer goud in handen hebben; het heeft internationale allure en je ontkomt bijna niet aan meezingen op dit nummer.

Songfestival-kenner Cornald Maas is daar minder positief over; die vindt het totaal niet eigentijds en erg typisch voor de jaren ’70. En laat dat nu precies de periode zijn waarin we voor het laatst het songfestival gewonnen hebben. Misschien maken we dankzij Vader Abraham dan toch nog kans!

Afbeelding: Telegraaf

Een voorsmaakje:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019