Excite

Meta de Vries overleden

Op 6 oktober is Meta de Vries overleden. Meta was bekend als radiopresentatrice en heeft veel betekend voor de wereld van de radio. Ze was de eerste vrouwelijke dj van het land bij de publieke omroep en heeft hierdoor veel bekendheid gekregen. Ze heeft voor verschillende radiozenders gewerkt, zoals omroepen Radio West en RTV Utrecht en ouderenomroep MAX.

Meta de Vries is ook bekend geworden door haar stukjes voor het onderdeel Lekker Weg. Hierbij vertelde ze wat je zoal kan doen in het land en welke toeristische tips echt de moeite waard zijn. Dit deed ze nog tot voor kort en heeft ook vorig jaar nog Easy Listening op Radio 2 gepresenteerd. In dit programma werd aandacht besteed aan de artiesten en liedjes die mensen vergeten waren. Het programma werd op de zaterdagnacht uitgezonden en duurde een uur. Het was een geliefd programma bij veel luisteraars.

Meta de Vries is overleden aan een ernstige vorm van galblaaskanker. Lang heeft ze niet geleden, want ze heeft maar kort in het ziekenbed gelegen. Mensen reageren geschokt. Meta heeft immers veel betekend voor de radiogeschiedenis.

Op Twitter stonden veel berichten over Meta, zoals van Jan de Hoop: "Mijn lieve oud AVRO collega Meta de Vries overleden. Ze is maar 70 geworden. Zeer warme herinneringen!" Ook veel andere mensen lieten op Twitter weten dat ze het een gemis vonden. Meta de Vries heeft voor velen voor veel fijne luisteruren gezorgd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019