Excite

Metallica komt naar Nijmegen

De metalband Metallica zal op 20 juni naar het Goffertpark in Nijmegen komen. De band zal de hoofdact zijn van een nieuw festival in Nederland: Sonisphere. Dit festival wordt een rondreizend festival dat in verschillende landen van Europa zal plaatsvinden.

Dit jaar is Sonisphere behalve in Nederland ook in Duitsland, Spanje, Zweden, Finland en Engeland. Volgens concertorganisatie Mojo is het de bedoeling dat het festival vanaf 2010 wereldwijd zal rondreizen.

Behalve Metallica staan sowieso ook Slipknot, Lamb of God en Mastodon. In totaal zullen er acht of negen bands zijn die elkaar afwisselen op twee podia. Het festival is een initiatief van de makers van Monsters of Rock en Download.

Omdat Sonisphere dit jaar al met een grote naam komt en ook AC/DC op 23 juni naar de Amsterdam Arena zal komen, heeft de organisatie van nog een ander festival, Fields of Rock, besloten het festival niet door te laten gaan. Fields of Rock is vorig jaar ook al afgelast, omdat er te weinig interessante bands waren en de kaartverkoop tegenviel. Fields of Rock wil alleen het festival houden als er ook echt goede bands op het programma staan. Die kans schatten ze dit jaar niet al te hoog, wegens de twee topbands die al naar Nederland komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020