Excite

Mexicaanse griep groeit steeds sneller

Onlangs is er een Nederlander met de Mexicaanse griep opgenomen op de intensive care van een ziekenhuis. Dit werd vrijdag bekend gemaakt door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM wilt niets zeggen over de toestand of de identiteit van de patiënt.

Inmiddels zijn er in Nederland al 43 mensen met het Mexicaanse griepvirus vastgesteld. 42 hiervan zijn herstellende of inmiddels al genezen. Hiervan liepen er 29 de ziekte ook daadwerkelijk op in het buitenland. Voor de zekerheid krijgen op een basisschool in Noord-Brabant 27 kinderen ook de virusremmer Tamiflu toegediend, omdat één van hun klasgenoten met het griepvirus besmet is geraakt.

Ook in het buitenland blijft het griepvirus groeien. Afgelopen vrijdag werd het eerste geval in Marokko vastgesteld. Marokko is het tweede Afrikaanse land waar de griep heerst. Er wordt gevreesd dat in Afrikaanse en Aziatische landen veel mensen zullen sterven, omdat daar niet het geld of de middelen aanwezig is om de zieken te helpen. In de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zijn er zestig mensen getroffen door de ziekte, waaronder 46 leerlingen van een Japanse school. In totaal zijn er wereldwijd al 30.000 gevallen van de Mexicaanse griep bekend, waarvan er 140 zijn overleden aan de ziekte. Er wordt hard gewerkt aan een vaccin tegen de Mexicaanse griep.

Afbeelding: Flickrcc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021