Excite

M.I.A. eert Amy Winehouse met '27'

M.I.A. komt met een speciaal nummer om de overleden zangeres Amy Winehouse te eren. De Amerikaanse artieste zal de track '27' uitbrengen als tribute voor de op 27-jarige leeftijd gestorven Winehouse.

"Opgedragen aan al mijn vrienden die zijn overleden op 27-jarige leeftijd. Ik nam dit nummer B4 vickileekx op en bracht het nooit eerder uit. Het is een onafgemaakte demo. R.I.P Amy," zo schrijft M.I.A. als toelichting op de track.

Ook andere internationale artiesten hebben inmiddels gereageerd op de dood van Winehouse. Mark Ronson, die met de Britse de hit Valerie scoorde, omschreef Winehouse als zijn 'musical soulmate' en 'she was like a sister to me'. Ook Lily Allen is geraakt door het vroege overlijden van haar collega: 'its just beyond sad, there's nothing else to say. She was such a lost soul, may she rest in peace'.

Fans van Winehouse laten bloemen en flessen drank achter bij het huis van de zangeres. Ook worden er teksten op de stoep geschreven en brieven achtergelaten.

Amy Winehouse werd zaterdag door de politie dood gevonden in haar flat in Noord-Londen. Zij was al een aantal jaar hevig verslaafd aan drank en drugs. Winehouse gold wereldwijd als één van de best verkochte artiesten van het afgelopen decennium en als één van de talentvolste zangeressen van deze jonge eeuw.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020