Excite

Michael Jackson gedood door medewerker?

Volgens een bron van de Engelse krant The Sun was niet lijfarts Conrad Murray verantwoordelijk voor de dood van Michael Jackson, maar een medewerker. Die zou hem Demerol hebben gegeven toen de dokter zelf sliep.

Murray had de popster al eerder een dosis Propofol toegediend, een verdovingsmiddel dat in combinatie met Demerol kan zorgen voor een zware hartaanval. Omdat de dokter sliep toen Michael het middel van de medewerker toegediend kreeg, heeft hij niet gezien dat deze een hartaanval kreeg. Toen hij uiteindelijk wel merkte dat er iets aan de hand was, bleek het te laat te zijn om Michael te reanimeren. Hoewel Murray nog een aantal reanimatiepogingen heeft ondernomen, bleek de popster al te zijn overleden.

Overigens is er waarschijnlijk geen sprake van opzet: Michael werd op die fatale donderdag wakker toen Dr. Murray nog sliep. Toen vroeg hij één van zijn medewerkers om hem te voorzien van Demerol. Die medewerker wist echter niet dat Michael kort daarvoor nog Propofol (ook bekend als Diprivan) gehad had. De combinatie van Demerol en Propofol heeft de popster uiteindelijk het leven gekost.

Deze bron werpt hiermee nieuw licht op de zaak. Eerder werd er namelijk vanuit gegaan dat Dr. Murray wél wakker was toen Michael Jackson overleed. Daarnaast werd zelfs gesteld dat de dokter zelfs had gewacht met het reanimeren, waardoor de King of Pop uiteindelijk overleed.

Afbeelding: Flickr account nyki_m

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020