Excite

'Michael Jackson had niet hoeven sterven'

De dood van Michael Jackson was onnodig. Dat beweert cardioloog Alon Steinberg. Momenteel loopt de rechtszaak tegen de lijfarts van Michael Jackson: Conrad Murray. En die laatste ligt zwaar onder vuur vanwege meerdere getuigenissen van experts, die beweren dat er op de sterfdag van Jackson heel wat is mis gegaan.

Verwijt van nalatigheid

En dat zou grotendeels te wijten zijn aan het optreden van Conrad Murray. Onlangs werd al bekend dat hij een grote dosis verdovingsmiddelen had besteld voorafgaand aan de dag dat Michael Jackson overleed en nu zit Murray letterlijk en figuurlijk weer in het beklaagdenbankje. Alon Steinberg meent namelijk dat de arts nalatigheid verweten kan worden.

De huidige lezing is dat Michael Jackson overleed aan een overdosis propofol. Toch vindt Steinberg dat niet alleen die overdosis propofol, maar ook het zwakke optreden van Conrad Murray een reden is geweest voor de dood van Michael Jackson. Zo zou propofol überhaupt al veel te gevaarlijk zijn om thuis te gebruiken en had de arts ook direct het Amerikaanse alarmnummer 911 moeten bellen toen de ademhaling van The King of Pop stokte. Dit zou Murray hebben nagelaten.

Zelf medicijnen toegediend

Volgens de advocaten van Conrad Murray zou Michael Jackson zichzelf geïnjecteerd hebben met propofol, maar ook daarover heeft Alon Steinberg een veroordelende mening. Volgens de cardioloog mogen doktoren hun patiënten namelijk nooit de mogelijkheid geven medicijnen zelf toe te dienen. Hij zei daarover: "Als deze dwalingen niet hadden plaatsgevonden, dan zou meneer Jackson nog hebben geleefd," zo weet Showbiznewz.nl. Naar verwachting duurt het proces tegen Murray nog tot november.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020