Excite

Michael Jackson is overleden

Michael Jackson is overleden. Na geruchten over het schrikbarende lichaamsgewicht van 57 kilo en huidkanker, is vannacht een einde gekomen aan het leven van de vijftig jarige King of Pop. In zijn huis in Los Angeles kreeg Michael Jackson een hartstilstand. In de ambulance is geprobeerd de wereldster te reanimeren, maar Michael Jackson gleed weg in een coma. Daaruit is hij niet meer ontwaakt. Een autopsie deze week zal moeten uitwijzen wat de definitieve doodsoorzaak is. De King of Pop is hierbij officieel van zijn troon gestapt en heeft zijn scepter neergelegd. Het paleis is verlaten.

De legendarische carrière van Michael Jackson in foto's

Michael Jackson was een markant figuur. Groter dan groots, dat staat vast. Maar als persoonlijkheid combineerde hij Lewis Caroll, Willy Wonka en Peter Pan. Wellicht doet hem dat zelfs nog te kort. Michael Jackson was Michael Jackson. De man die de wereld versteld deed staan met de moonwalk, ook al voerde hij hem maar een luttele seconde uit. Michael Jackson gaf ons Thriller, Billy Jean en bestaansrecht aan paparazzi. Zijn leven was buitenaards, zijn vermogen was (ooit) buitenaards en zijn status was buitenaards. Dat is iets wat we nooit meer zullen vergeten.

En nu kan de geruchtenmachine op gang komen. Over hoe hij is gestorven. Over waarom hij is gestorven. Over of hij is gestorven. Ongetwijfeld zal ook daar voorlopig het laatste woord niet gesproken zijn. Waar is toch dat eiland, waar Elvis Presley, Bob Marley, Tupac en nu ook Michael Jackson vertoeven? Waar de James Dean nog altijd rond rijdt in een oude auto? Waar Kurt Cobain vaak stil over het water van de oceaan staart? Waar John Lennon iedereen voorgaat in meditatie? Dat eiland, stiekem hopen we allemaal een beetje dat het eiland bestaat. En dat Michael Jackson daar nu een optreden verzorgt.

Bekijk de beste videoclips van Michael Jackson

Afbeelding: Flickr.com

Update 13h20: Web heeft te lijden onder plotse aandacht voor Michael Jackson

Update 14h57: Fans rouwen massaal om Michael Jackson

Update 17h30: Overdosis Demerol kan doodsoorzaak geweest zijn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020