Excite

Michael Jackson: zijn laatste uren

Inmiddels is met zekerheid vastgesteld dat Michael Jackson overleden is aan een overdosis Propofol. Wij zetten zijn laatste uren van die fatale 25 juni voor je op een rijtje:

1:30 ’s nachts: Michael kan niet slapen. Zijn dokter, Dr. Conrad Murray, geeft hem daarom een tablet Valium. Hij wil de popster eerst nog geen Propofol geven.

2:00: Michael kan nog steeds niet slapen, daarom injecteert Dr. Murray twee milligram lorazepam in het infuus van Michael.

3:00: Ook de Lorazepam lijkt niet te werken, daarom probeert Dr. Murray het met twee gram midazolam.

5:00: Om vijf uur ’s morgens blijkt dat Michael nog steeds de slaap niet heeft kunnen vatten. Daarom krijgt hij nog een keer twee milligram lorazepam toegediend.

7:30: Net als voorheen blijkt ook deze dosis Lorazepam niet voldoende te zijn om Michael in slaap te krijgen. Dr. Murray geeft de King of Pop daarom nog twee milligram midazolam en blijft vervolgens naast het bed van de zanger zitten. Slapen doet Michael nog niet.

10:40: Michael blijft de dokter vragen om medicijnen. Dr. Murray geeft Jackson dan 25 milligram propofol, verdund met lidocainum. Deze combinatie zorgt er voor dat Michael eindelijk in slaap valt. Murray blijft al die tijd naast het bed van Michael zitten.

10:50: Dr. Murray gaat even naar het toilet en komt twee minuten later terug. Als hij terugkomt, merkt hij dat Michael niet meer ademt. Hij begint direct met het reanimeren en geeft Michael 0,2 milligram flumazenil, een middel dat tegen bepaalde overdoses helpt. Ook vraagt hij de PA en beveiliging om hulp.

12:21: Alberto Alvarez, een werknemer van Michael, belt 911. De ambulance brengt zowel Michael als Dr. Murray naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk was Michael toen al overleden.

Afbeelding: Flickr account ComputerHotline

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020