Excite

Michael Moore maakt film over economische crisis

Michael Moore filmt sociale misstanden. Dat is de kortst mogelijke samenvatting van deze Amerikaanse regisseur. Hij 'speelt' ook altijd in zijn eigen films, waarin hij de kijker meeneemt op een speurtocht naar de bron van het sociale kwaad dat hij aan het onderzoeken is. Van multinationals tot de wapenlobby, van verzekeringsmaatschappijen tot het Witte Huis, Michael Moore probeert met zijn camera achter de schermen te komen van de grootste sociale wandaden die hij om zich heen meent te zien.

Het mag dan ook geen verrassing heten dat Moore zich gaat buigen over de economische crisis. Iemand moet er tenslotte geld aan verdienen. Moore heeft zijn uitgangspunten al kenbaar gemaakt. Hij wil de bioscoopbezoekers laten zien hoe bedrijven zichzelf ten koste van het Amerikaanse volk steeds rijker hebben gemaakt. Toen dat systeem instortte, pleegde het Amerikaanse bedrijfsleven de grootste diefstal uit de geschiedenis door miljarden belastingdollars los te peuteren in Washington. Moore wil dit bedrog van de financiële wereld in Amerika zichtbaar maken met behulp van zijn camera en zijn humor.

In de film, die nog geen titel heeft, wil Moore er achter komen waarom de rijken van Amerika een dergelijke diefstal gepleegd hebben. Zijn documentaire zal een zoektocht zijn naar de waarheid achter de economische crisis. Een confronterende film dus, zoals we van de maker van Bowling for Columbine, Sicko en Fahrenheit 9/11 gewend zijn. Weddenschappen hoe vaak Moore in zijn documentaire uit een kantoor gegooid zal worden, zijn nu te maken.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018