Excite

Michael Schumacher gaat weer rijden voor de Formule 1

Ook in de Formule 1 kan het balletje raar rollen. Afgelopen weekend raakte Felipe Massa zwaar gewond toen hij een losgeslagen auto-onderdeel met 300 kilometer per uur kopte. Inmiddels is Massa weer onder de levenden, maar rijden zal hij voorlopig niet. Daarom is Ferrari op zoek gegaan naar een vervanger en bij wie kwamen ze uit? Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. De Duitser zal voor de rest van het seizoenen de Ferrari van Massa besturen. Dat is op zijn minst een enorme stunt te noemen.

Wat is het met zevenvoudige winnaars en comebacks? Is zeven niet een volmaakt getal? Lance Armstrong kwam na drie jaar afwezigheid weer terug in de Tour de France en werd prompt derde. Volgend jaar zal hij sterker zijn dan ooit. Michael Schumacher is ook drie jaar afwezig geweest, heeft ook zeven titels in zijn binnenzak en zal nu ook instromen in het Formule 1 geweld. Dit seizoen zal hij waarschijnlijk niet als kampioen eindigen, maar wat belooft dit voor volgend jaar? Schumacher heeft in ieder geval toegezegd dat hij de rol van Massa zal overnemen zolang de Braziliaan niet kan racen.

Pure loyaliteit, daar mee valt de actie van Schumi het beste samen te vatten. En vriendschap. Het is geen geheim dat Schumacher en Massa, die teamgenoten waren in het laatste seizoen van de Duitser, hele goede vrienden zijn. Ferrari is in ieder geval erg blij met de terugkomst van de superster, die het Formule 1 hoofdstuk eigenlijk al had afgesloten. Hij zal een speciale training ondergaan om zich weer klaar te maken voor het geweld op het circuit. Wat de uitkomst van deze terugkeer ook zal zijn, het is heerlijk om Michael Schumacher het te zien opnemen tegen nieuwe helden als Jenson Button en Lewis Hamilton.

Afbeelding: Flickr, schumigirl1956

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020