Excite

Michael van Gerwen wereldkampioen darts

Michael van Gerwen had de champagne van oud en nieuw vast nog koud staan, en maar goed ook! De Vlijmenaar werd vannacht namelijk wereldkampioen darts in Londen. In de finale van het PDC-kampioenschap versloeg van Gerwen de kleurrijke Schot Peter Wright. Het werd 7-4, nadat Michael van Gerwen razendsnel voorkwam met 4-0.

Droom

Michael van Gerwen reageerde uitgelaten na afloop van de partij: “Het is altijd mijn droom geweest om hier te winnen. Wat kan ik nog meer wensen!” Hij was ook vol lof over zijn uitdager Peter Wright: “Peter speelde goed. Hij hield mij constant onder druk. Maar het belangrijkste is dat ik het heb gered. Nu kan ik lekker gaan genieten van deze prestatie na alle ophef van de afgelopen weken.”

Nummer een

Door het wereldkampioenschap op zijn naam te schrijven, is de Brabander de nieuwe nummer een van de wereld. Deze ranglijst wordt bepaald door het gewonnen prijzengeld. En met de winst op het wereldkampioenschap, kan van Gerwen 250.000 pond op zijn rekening tegemoet zien. De Brabander stoot de fameuze dartsmiljonair Phil Taylor van de eerste plaats van de lijst. Vorig jaar nog verloor van Gerwen van Taylor in de strijd om dezelfde PDC-wereldtitel.

Phil Taylor

Van Gerwen is na Raymond van Barneveld de tweede Nederlander die wereldkampioen darts wordt in de PDC. Phil Taylor heeft al zestien wereldtitels op zijn naam staan, maar werd dit jaar al vroeg uitgeschakeld. Michael van Gerwen kon daarom de Brit nipt passeren op de wereldranglijst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020