Excite

Michaëlla Krajicek bereikt kwartfinales Maleisië

Een klein Nederlands succesje in het vrouwentennis. Voor het eerst in twee jaar wist Michaëlla Krajicek zich namelijk te kwalificeren voor een kwartfinale van een WTA-toernooi. In Maleisië versloeg de Nederlandse haar tegenstander Alisa Kleybanova in drie sets.

En dat is redelijk verrassend te noemen. De Russische Kleybanova staat vierentwintigste op de wereldranglijst, terwijl Krajicek het jaar 2010 afsloot als de nummer 141. Bovendien was de laatste keer dat de Nederlandse tennisster een kwartfinale haalde in 2009 tijdens het toernooi van Memphis. In 2010 kwam ze niet verder dan twee winstpartijen op WTA-niveau.

Maar daar was in de partij tegen Kleybanova niets van te zien. Hoewel Krajicek in de eerste set nog niet in haar ritme kon komen en die met 3-6 aan de Russische moest laten, was ze oppermachtig in de tweede set. De Nederlandse brak haar tegenstander één keer en kwam zelf niet in de problemen: 6-4. Ook de derde set was een prooi voor Krajicek. Met dezelfde cijfers stuurde ze Kleybanova definitief naar huis.

Haar volgende tegenstander is de Luxemburgse Anne Kremer. De nummer 169 van de wereld is op papier een maatje kleiner dan Alisa Kleybanova. Op weg naar de kwartfinale versloeg ze de Japanse Date-Krumm en de Thaise tennisster Lercheewakarn. Kremer mag voor Krajicek geen onoverkomelijke hindernis zijn.

Afbeelding: Flickr, gebruiker pato_garza

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020