Excite

Michelle Obama breekt het protocol op eerste internationale tour

Barack Obama en zijn vrouw Michelle zijn in Europa op hun eerste tour buiten de Verenigde Staten sinds het presidentsschap. Kaartjes helaas uitverkocht. Het is natuurlijk zaak om tijdens zo'n internationale tour goed voor de dag te komen. De hele wereld kijkt mee en wil nu wel eens weten hoe leuk, cool, hip en veranderlijk die Obama nu is. Dus, protocol volgen en blijven glimlachen.

Dat glimlachen is geen probleem voor de Obama's, dat lukt wel. Politici eigen, natuurlijk. Het protocol volgen is echter wat lastiger. Michelle Obama had lak aan eeuwenoude Engelse tradities en protocol en etiquette en deed iets schandaligs. Ze raakte de koningin aan. En nog schokkender, de koningin beantwoordde de omarming.

De koningin van Engeland is vormelijk tot op het bot als het gaat om officiële aangelegenheden. Alles, werkelijk alles, moet gaan volgens het honderden jaren geleden opgestelde draaiboek. Een omarming hoort daar niet bij. Dat is William Shakespeare uitnodigen om naar Big Brother te komen kijken. Toch leek deze keer koningin Elizabeth het wel goed te vinden wat Michelle Obama deed. Kan ook door het cadeau komen. De Britse vorstin kreeg van de Obama's een heuse iPod. Dat is een soort hofnar ter grootte van een zegelring, moest haar waarschijnlijk uitgelegd worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020