Excite

Michelle Obama populairder dan haar man

Hoewel ze officieel niet eens echt in de politiek zit, is Michelle Obama door haar landgenoten wel uitgeroepen tot de meest gewaardeerde politieke persoonlijkheid. Uit een politieke poll blijkt ze zelfs populairder te zijn dan haar man. Dit komt vooral omdat mensen haar als een warme persoonlijkheid zien.

De First Lady scoorde maar liefst 60.1 graden op de ‘warmtemeter’ die voor de gelegenheid was opgesteld. De president bleek met 56.5 graden en een vierde plek toch iets minder warm gevonden te worden. Voor de poll konden mensen politici een ‘warmtecijfer’ tussen de 0 en 100 geven. Hoe hoger het getal, des te warmer men tegenover de politicus in kwestie stond.

Bill Clinton scoorde ook nog erg goed. De voormalige president kwam met 59.2 graden uit op een tweede plek. De derde plek werd ingenomen door Christopher Christie. Dat is verrassend, want deze gouverneur van New Jersey genoot een jaar geleden nog zeker geen nationale bekendheid. Nu is dat wel anders en wordt hij zelfs getipt als kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2012. Daar zegt Christie echter niets voor te voelen.

De laagste score wordt gegeven aan Nancy Pelosi. Zij krijgt slechts 32.9 graden toegekend. Ook Sarah Palin scoort niet goed: zij scoort slechts 38.2 graden. De poll werd gehouden onder 1887 geregistreerde stemmers.

Afbeelding: Flickr, gebruiker The U.S. Army

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021