Excite

Michiel de Ruyter trekt meer dan 300.000 bezoekers

  • © Getty Images
De Nederlandse film Michiel de Ruyter heeft al meer dan 300.000 bezoekers getrokken in anderhalve week. Dat heeft A-Film, de distributeur van het heldenepos, laten weten. Met die bezoekersaantallen is het op het moment de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. De recensies over de film zijn vooralsnog overwegend positief.

Het verhaal draait om de zeeheld Michiel de Ruyter, die van 1607 tot 1676 leefde. Hij was één van de belangrijkste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis en speelde een heel belangrijke rol in de eerste drie oorlogen tussen Nederland en Engeland. De hoofdrollen worden gespeeld door Frank Lammers, Barry Atsma, Sanne Langelaar en Egbert-Jan Weeber. De film is gemaakt door Roel Reiné, die al tien jaar geen Nederlandse film gemaakt heeft, maar het afgelopen jaar wel hard aan de weg heeft getimmerd in Hollywood.

De film werd opgenomen op verschillende locaties in Nederland. Een groot deel van de film speelde zich af in de steden Veere, Middelburg en Zierikzee. Daarnaast zijn er opnames gemaakt bij het Markermeer in de buurt van Lelystad. Daar werden de zeeslagen met onder meer de Batavia, het Russische fregat Le Shtandart en de L'Etoille de Roy gefilmd. De Bataviawerf heeft ter gelegenheid van deze opnames bovendien de Michiel de Ruyter heldendagen in het leven geroepen. Die werden goed bezocht door het publiek.

Andere films die het op dit moment goed doen in Nederlandse bioscopen zijn de komedie Kingsman: The Secret Service met Colin Firth, het tweede deel van Gooische Vrouwen en natuurlijk het erotische drama Fifty Shades of Grey, die afgelopen weekend in première ging.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021