Excite

Michiel Veenstra boos over minuut spelen in DWDD

3FM-presentator Michiel Veenstra neemt het op tegen het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD). Hij vindt het belachelijk dat muzikanten die in het programma optreden maar een minuutje krijgen om hun kunsten te vertonen. Volgens Veenstra moeten de artiesten gewoon langer doorspelen tijdens het liveprogramma. "Wie dat durft is een held", aldus de DJ.

Veenstra zelf kijkt weinig naar het programma omdat hij meestal zelf aan het werk is op het moment dat het wordt uitgezonden. Toch merkt hij dat er veel klachten zijn, vertelde hij aan 3voor12: "Gisteravond was het weer raak met The Medics, een single die nota bene maar twee minuut nog wat duurde. Later in de uitzending draaide ik dat liedje zelf en ontstond het plan."

Veenstra beseft dat een optreden in DWDD voor veel nieuwe bands een belangrijk moment is. Toch vindt hij dat muziek niet tot zijn recht komt als je er maar een minuut de tijd voor neemt. De eerste band die lef toont en gewoon doorspeelt nadat hun minuut voorbij is, krijgt dan ook een beloning van Veenstra: zij mogen zich verheugen op een uur lang aandacht in het radioprogramma van Veenstra.

Maar ook op de radio wordt muziek nog wel eens ingekort. Zo wordt er over de intro heen gepraat en zijn er van singles speciale radio-edits beschikbaar die korter zijn. Ook dat zint Veenstra helemaal niet. "Vaak wordt dat door de platenmaatschappij gedaan. Vaak laat ik de lange versie ook bij ons in het systeem zetten."

Nu is het dus wachten op de eerste dappere band die het respect van Matthijs van Nieuwkerk graag inruilt voor een uur lang aandacht op de radio.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ack ook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018