Excite

Microsoft presenteert eerste Windows 7 telefoons

Vandaag heeft Microsoft de allereerste Windows 7 telefoons gepresenteerd. Deze telefoons zijn de eerste telefoons die gebruik maken van het Windows Phone 7 besturingssysteem. Er is keuze uit verschillende modellen, waaronder de HTC 7 Trophy, de Omnia 7 van Samsung en de LG Optimus 7. Het is de bedoeling dat deze toestellen een belangrijke concurrent gaan worden voor Apple en Google.

Om ook dezelfde doelgroep aan te spreken, heeft de softwaregigant ervoor gekozen om de telefoons en het systeem ook op dat van Google en Apple te laten lijken: een aanraakscherm, weinig knoppen, een geïntegreerde muziekspeler en het werken met verschillende hubs.

Het handige aan dit systeem is, dat je de startpagina zelf kunt indelen. Op die manier kun je dus de programma’s die je het vaakst gebruikt direct binnen handbereik hebben. Bovendien laten de icoontjes steeds de meest actuele content zien.

De telefoons verschillen onderling natuurlijk ook nog een klein beetje van elkaar. Zo is het aanraakscherm van de Samsung Omnia 7 wat groter dan het scherm van de andere twee toestellen, namelijk 4”. De camera is met 5 megapixels gelijk en ook de 1 Ghz processor komt in alledrie de toestellen voor.

De HTC 7 Trophy en de LG Optimus 7 zijn vanaf 21 oktober verkrijgbaar voor respectievelijk €499 en €549. De Sansung Omnia 7 komt pas in november uit. De prijs van dit toestel is nog niet bekend. Microsoft verwacht dat er in de periode richting de feestdagen nog zo’n 6 nieuwe Windows Phone 7 toestellen zullen volgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jeff Will Cox

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020