Excite

Microsoft Surface: Touchscreen krijgt ogen

De nieuwste technische snufjes die wij over een aantal jaar in huis hebben, worden vaak geïntroduceerd op de Consumer Electronics Show. Dit evenement wordt jaarlijks in Las Vegas gehouden. Ook Microsoft had dit jaar weer wat leuks. De Microsoft Surface, maar dan eentje die vele male dunner is door pixels die kunnen ‘zien’.

De Surface is in feite niets meer dan een touchscreen. Wel een heel groot touchscreen van 40 inch in doorsnee. De meest populaire manier om de Surface te gebruiken is dan ook als interactief tafelblad, maar het apparaat kan ook aan de muur gehangen worden.

Microsoft heeft haar high-tech meubel nu uitgerust met wat het bedrijf ‘Pixel Sense’ noemt. Dit maakt gebruik van infrarood sensoren die elke individuele pixel veranderen in een piepklein cameraatje. Omdat er geen aparte camera meer aanwezig hoeft te zijn om aanraking vast te leggen, is de Surface een stuk slanker geworden.

De marketing van de Surface richt zich nu voornamelijk nog op bedrijven en onderwijsinstellingen. Geen wonder, want de oude Surface was behoorlijk aan de prijs. €10.000 moest hij kosten, en daar kreeg je niet eens gratis onderzetters bij. Onbekend is nog hoe duur de nieuwe versie gaat worden.

Overigens hoeft zo’n mooi apparaat niet al te veel te kosten. De techneuten van het magazine Maximum PC kregen het in 2009 voor elkaar om een soortgelijk meubelstuk te fabriceren voor een kleine €300.

Afbeelding: Microsoft Surface 2.0

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020