Excite

Microsoft voorspelt winst Project Natal

Vroeger probeerden gameconsoles elkaar af te troeven in kwaliteit van het beeld, kwaliteit van de spellen en de snelheid van de processor. Inmiddels zit het met al die drie de zaken uitstekend en valt daar weinig winst meer te behalen voorlopig. De grootste winst kan tegenwoordig gehaald worden uit de controllers. Jawel, de manier waarop de spellen bestuurd worden is namelijk revolutionair vernieuwd met de komst van de Wii. Bewegingscontrollers zijn de nieuwe hype.

Met de Wii veroverde Nintendo een groot marktaandeel, ook onder mensen die voorheen niet bezig waren met games. Dat kwam simpelweg door het enorme plezier dat beleefd kon worden met de controllers. Het ging ineens om bewegen in plaats van suf met je duimen het spel aansturen. Dit is dan ook het vlak waarop Microsoft (Xbox) en Sony (Playstation) terreinwinst willen boeken op de concurrent. Microsoft heeft aangekondigd dat hun Project Natal opnieuw voor een revolutie zal zorgen in de manier waarop spellen bestuurd zullen worden.

Project Natal gaat namelijk om een bewegingssensor en camera die het gebruik van een controller volledig overbodig maakt. Volgens Microsoft zal deze nieuwe manier van spelbesturing miljoenen gebruikers naar de Xbox lokken. Voorlopig is het echter nog niet zover. Project Natal zit nog in de testfase, net als het nieuwe besturingssysteem van Sony. Voordat beide fabrikanten met hun variant van de Wii uitkomen, zit Nintendo nog heerlijk hoog en eenzaam op de troon. Wanneer Project Natal uitkomt, is momenteel nog niet bekend.

Het ziet er in elk geval leuk uit

Afbeelding: Flickr, Jake of 8bitjoystick.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021