Excite

Microsoft Windows 7 draait op alles!

Softwaregigant Microsoft komt met een nieuwe versie van Windows 7, namelijk de Embedded Standard. Dankzij dit besturingssysteem kan Windows, inclusief Windows Media Center, gebruikt worden op onder andere settopboxen en televisies.

Voor Microsoft is deze nieuwe introductie een manier om de integratie van Windows 7 nog sterker te verbeteren, zowel voor de zakelijke als de consumentenmarkt.

Als deze embedded software net zo’n succes wordt als Windows 7, dan kan het een heel goede stap zijn van de softwaregigant. Windows 7 draait namelijk inmiddels al op ruim tien procent van alle computers ter wereld. Bovendien werd dit besturingssysteem met het nodige enthousiasme ontvangen, iets dat bij Windows Vista wel anders was.

In de eerste instantie werd de software ontwikkeld onder de codenaam ‘Quebec project’. Verwacht werd dat de software Windows Embedded Standard 2011 zou gaan heten. Dat leek een logische opvolger voor Windows Embedded Standard 2011. Het bedrijf heeft echter toch besloten om in de naam te verwijzen naar Windows 7, zodat de verbinding tussen die twee producten extra benadrukt werd.

De software werd in september 2009 al aan het publiek getoond, maar is gisteren ook daadwerkelijk uitgebracht. Ook de zakelijke en consumenten markt kan er nu dus uitgebreid kennis mee maken. Wie graag eerst even wil proberen wat Windows Embedded Standard is, kan via de website van Microsoft een proefversie downloaden.

Afbeelding: Flickr account oddsock

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018