Excite

Mies Bouwman reikt Gouden Televizier-Ring uit

Mies Bouwman zal de Gouden Televizier-Ring dit jaar uitreiken. Dat heeft de AVRO laten weten. Mies Bouwman is voor veel mensen, vooral de iets oudere generatie, de verpersoonlijking van de Nederlandse televisie. Ze won zelf dan ook al drie keer de Gouden Televizier-Ring.

Wie is de Mol?

Dit jaar zal de strijd gaan tussen de programma's Wie is de Mol?, The Voice of Holland en Voetbal International. Voor 'Wie is de Mol?' is het zeker niet de eerste keer dat het programma genomineerd is. Vijf keer eerder zaten de makers van de show in spanning op de uitslag te wachten. Maar iedere keer moest Wie is de Mol? de overwinning aan een ander programma laten. Zou het dit jaar anders zijn?

Dan moet er afgerekend worden met The Voice of Holland en Voetbal International. The Voice is nu al mateloos populair, en het concept is zelfs verkocht aan programmamakers in de Verenigde Staten. Dat wil wel iets zeggen. Voetbal International is één van de kijkcijferkanonnen van RTL7. Johan Derksen, Wilfred Genee en de immer grappige Rene van der Gijp zetten zich nog al eens af tegen verkiezingen als deze, maar waarschijnlijk willen ze de Gouden Televizier-Ring stiekem toch wel winnen.

Zestig jaar televisie

En die trofee zouden ze dan uit handen van Mies Bouwman moeten krijgen. "De AVRO is vereerd dat het televisie-icoon nog een keer zal schitteren op de Nederlandse televisie in deze bijzondere editie van het gala dat volledig in het teken zal staan van zestig jaar televisie," zo liet een woordvoerder van de omroep weten. Vanavond wordt het pleit beslecht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020