Excite

Mike Tyson ziet zichzelf als soort god

Bokslegende Mike Tyson heeft een hoge pet op van zichzelf; hij ziet zichzelf als een soort god. Naar eigen zeggen komt dit door zijn jeugd; hij zou al op jonge leeftijd geleerd hebben dat hij zichzelf zo moest zien.

Bovendien bevalt die denkwijze hem prima; hij meent dat het goed is om zijn eigen ego af en toe even te strelen. In het interview waarin Tyson deze kant van zich liet zien, vertelde hij ook dat hij ontzettend hard aan zichzelf werkt. De bokser heeft in het verleden nogal wat problemen gehad met het beheersen van zijn woede en werkt er nu aan om eens wat vaker tot tien te tellen. Hij doet dit voor zichzelf, maar ook voor zijn derde vrouw Lakiha en de twee kinderen die hij met haar heeft. Tyson werd al zes keer eerder vader, maar dat was bij twee andere vrouwen.

Volgens Tyson is het erg moeilijk om woede te onderdrukken. Af en toe steekt het weer de kop op. Toch doet Tyson zijn uiterste best om dit zoveel mogelijk te vermijden, omdat hij weet dat het anders niet goed met hem afloopt. Hij weet ook dat hij zijn relatie op het spel zet als hij wel toegeeft aan zijn oerinstincten, want dat is hem al een aantal keer overkomen.

Afbeelding: Flickr account sorawo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020