Excite

Milanese derby gewonnen door Internazionale

In een beladen wedstrijd speelden Internazionale en AC Milan gisteren een tactisch spel. In de 54e minuut besliste Internazionale de wedstrijd met een doelpunt van Diego Milito die ruimte kreeg na een fout van de rechtsachter van AC Milan Ignazio Abate. Met een lage bal in de verre hoek bezorgde hij Inter de overwinning. Aan het einde van de tweede helft kreeg AC Milan nog enkele kansen die niet goed werden uitgespeeld. Internazionale stelde zich in de laatste minuten succesvol zeer verdedigend op en hield op deze manier de voorsprong vast tot het fluitsignaal.

Rentree Wesley Sneijder

Een kwartier voor tijd kwam Wesley Sneijder het veld op als wissel voor doelpuntenmaker Milito. De Nederlander leek eindelijk verlost te zijn van een spierblessure die hem al twee maanden op de bank hield. Clarence Seedorf kwam in de tachtigste minuut in de wedstrijd, wat het totaal aantal Nederlanders op de grasmat vier maakte.

Inter blijft vijfde

De overwinning van Inter zorgt niet voor verschuivingen in de Serie A; Internazionale blijft op de vijfde plaats staan. AC Milan had met een overwinning de koppositie kunnen pakken, maar blijft nu tweede achter Juventus met slechts één punt verschil.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019