Excite

Miley Cyrus bij VMA: de reacties

  • Getty Images

Miley Cyrus deed iedereen verbazen met haar bizarre optreden tijdens de VMA’s afgelopen zondagnacht Nederlandse tijd. Op het moment dat Robin Thicke op het podium komt, om samen met Miley zijn hit ‘Blurred Lines’ te zingen, trok Miley haar kleren uit. In een huidkleurige, latex bikini gaf ze een provocerende act weg. Volgens bronnen wilde de kinderster haar transformatie laten zien naar een volwassen vrouw, maar of dat gelukt is? Wij zetten de reacties op het optreden van Miley Cyrus bij de VMA’s onder elkaar.

Will Smith en familie

De eerste reacties waren duidelijk voor de hele wereld: gechoqueerde blikken vanuit het publiek. Will Smith en zijn familie werden met verwrongen gezichten gefilmd toen Miley in een latex huidkleurige bikini over het podium ‘twerkte’ (suggestief schudden met de billen). Ook de mannen van One Direction keken verbaasd op van de bizarre show van Miley. Te zien is hoe Zain Malik hoofdschuddend wegkijkt van de voormalige kinderster. Zelfs Rihanna, toch niet vies van een beetje naakt, wist even niet wat ze zag.

Social Media

Zoals bij ieder spraakmakend evenement, ontplofte de social media na het optreden van Miley Cyrus. Mensen lieten massaal via Twitter weten wat ze vonden van de show. Er werd zelfs meer getwitterd dan tijdens de Superbowl. De reacties liepen uiteen van boosheid en onbegrip, tot plaatsvervangende schaamte. Via Facebook laat een boze moeder van twee tienerdochters weten: “Schandalig dat Miley Cyrus zich zo te kijk zet. Ze speelt haar schoonheid en talent op bijzonder vulgaire wijze uit, terwijl ze heel goed weet dat haar jonge fans haar optreden te zien krijgen in de media. Ze kan evengoed op een eender welke straathoek in Amerika haar lichaam te koop aanbieden.”

Optreden Miley Cyrus

Het lijkt erop dat veel mensen ook daags na het optreden nog niet zijn uitgepraat over het optreden van Miley Cyrus. Zo geeft vriendin Kelly Osbourne een tip aan Miley: stop met steeds je tong uitsteken. De outfit vond Osbourne “niet origineel”. Grote popster uit de jaren tachtig Cyndi Lauper is minder mild. Lauper noemt het optreden een verwijzing naar “softerotische porno”. “Wat we zien is een twintiger die wil bewijzen dat ze bij de grote jongens en meisjes hoort.” De grote VMA-winnaar Justin Timberlake is niet onder de indruk van het optreden. “Het zijn de VMA’s, wat verwacht je dan,” zegt de zanger na het zien van Miley’s show. “Ze is jong en ze wil iedereen laten zien dat ze volwassen is.”

Parents Television Council (PTC)

De conservatieve Parents Television Council (PTC) vond het optreden van Miley veel te ver gaan. De VMA’s was goed bevonden voor een publiek vanaf 14 jaar, maar op een schurende kinderster had niemand van te voren gerekend. De PTC is dan ook niet te spreken over MTV. “MTV zet de seksuele exploitatie van jonge vrouwen voort door het promoten van acts die ‘twerken’ in een huidkleurige bikini uitvoeren.” Saillant detail is dat de vader van Miley Cyrus, countryzanger Billy Ray Cyrus, in de adviesraad van Parents Television Council zit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020