Excite

Miljardairs geven zomaar heel veel geld weg

U kunt uw vertrouwen in de mensheid weer opvijzelen. We zijn niet verdorven en slecht met zijn allen. Niet alle rijke mensen zijn slecht, graaiers en criminelen. Dat bewijst een clubje Amerikaanse miljardairs. Zij hebben een hele bijzondere belofte gedaan.

Van softwaremiljardair Bill Gates en 'superbelegger' Warren Buffet komt een bijzonder initiatief. Beiden behoren tot de rijkste mensen ter wereld. De superrijken, als het ware. En zij hebben een oproep gedaan aan collega rijke stinkerds om de helft van het vermogen te schenken aan goede doelen.

Inmiddels hebben al zo'n 34 miljardairs toegezegd mee te zullen werken met het plan. Dat is fantastisch, want dat gaat echt voor een gigantische stroom geld naar goede doelen zorgen. Van zoveel geld kan veel goeds gedaan worden. Medicijnen, honger, regenwouden, dieren, chronische ziektes, er valt veel te doen met dergelijke bedragen.

Mensen die meedoen met het project van Gates en Buffet zijn bijvoorbeeld mediamagnaten Ted Turner en Michael Bloomberg, de oprichter van het softwareconcern Oracle Larry Ellison, hoteleigenaar Barron Hilton, en de filmproducent George Lucas. Maar de initiatiefnemers hopen nog veel meer mensen en zelfs generaties van miljardairs bij het project te betrekken.

De rijkelui geven hun geld niet direct weg, maar doen een belofte op Giving Pledge. Overigens hebben Gates en Buffet zelf allang het goede voorbeeld gegeven. Gates staat bekend om zijn grote bedragen die naar goede doelen gaan en ook Buffet heeft een tijd terug 99% van zijn vermogen afgestaan. En de wereld werd toch weer een stukje mooier...

Afbeelding: Flickr, amagill

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021