Excite

Miljardenfraude in Amerika

Miljonair Allen Stanford is aangeklaagd door de Amerikaanse financiële toezichthouder. Er werd gisteren een inval gedaan in het hoofdkantoor van Stanford. Het vermoeden is er dat Stanford een fraude heeft van een schokkende omvang.

Allen Stanford wordt ervan verdacht dat hij investeerders over de hele wereld voor acht miljard dollar heeft opgelicht. De Texaanse miljonair zou de investeerders valse beloftes hebben gedaan en hoge rendementen hebben voorgespiegeld.

Allen Stanford is de eigenaar van een aantal financiële instellingen waaronder de Stanford Capital Management en de Stanford International Bank. Ook is hij bekend in de cricketwereld. Hij heeft miljoenen geïnvesteerd in de promotie van cricket in het Caraïbische gebied. De cricketbonden in Engeland en Wales hebben besloten om het overleg met Allen Stanford af te breken. Eerder dit jaar verscheen de miljonair bij een overleg met de Engelse cricketbond met een doorzichtig koffertje. In dat koffertje zaten miljoenen dollars. Volgens een Engelse topmagnaat was dat ongepast en een vernedering van de Engelse cricketbond.

De miljonair Stanford is niet de eerste die is opgepakt wegens fraude. In december werd de New Yorkse financier Madoff gearresteerd. Hij zou zijn klanten hebben opgelicht met een piramidespel en heeft daar ruim 50 miljoen dollar mee verdiend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020