Excite

Miljonair na het winnen van een pokertoernooi

Constant Rijkenberg, een pokeraar uit Amsterdam, heeft donderdag 1,5 miljoen euro gewonnen na een zege in de European Poker Tour van San Remo. Dit is het allerhoogste bedrag dat een Nederlander ooit heeft gewonnen met een pokertoernooi.

Het toernooi de European Poker Tour van San Remo is het grootste van Europa. Om deel te nemen moest Constant Rijkenberg zo’n 5300 euro betalen. In vijf dagen tijd wist hij 1177 tegenstanders te verslaan. In de finale kwam hij tegen de fin Kalle Niemi en wist hij de wedstrijd te winnen.

Het was voor de pokerspeler het eerste grote toernooi waar hij aan deelnam. Eigenlijk zou hij eerst deelnemen aan een ander toernooi van grote omvang, namelijk eentje in Dortmunt, dat drie weken geleden plaatsvond. Constant Rijkenberg kon toen echter niet meedoen, omdat hij ziek was. Vandaar dat hij zich daarom aanmeldde voor in de European Poker Tour van San Remo.

Constant Rijkenberg is 20 jaar en speelt nu ongeveer vier jaar poker. Hij werd enthousiast toen hij Noah Boeken de European Poker Tour van Kopenhagen zag winnen. Hij besloot zich later ook te verdiepen in het pokerspel. Hij is erachter gekomen dat hij een betere speler is aan de tafels, dan via de online spellen. Nu hij de European Poker Tour van San Remo heeft gewonnen, is hij nog steeds niet van plan om te stoppen met het spel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020