Excite

Minister trekt wc door tijdens interview

Israëlische bewindslieden geven vaak en graag thuis commentaar voor de radio, vooral 's ochtends voor de ontbijtshows. Zo ook de Israëlische minister Avigdor Lieberman van Buitenlandse Zaken.

Lieberman gaf maandag in een interview met het radiostation Reshet Bet zijn mening over het oplaaiende geweld tussen de Palestijnen in de Gazastrook en het Israëlische leger.

de minister deed dit vanuit een ruimte die weinig te raden overliet, zo meldt de nieuwssite ynet.co.il. Een strijdvaardige Lieberman zei, verwijzend naar de Hamas: "Wij weten met wie we te maken hebben" en trok vervolgens live in de uitzending overduidelijk het toilet door.

Lieberman staat bekend om zijn uitgesproken opvattingen en laat zich vaker ondiplomatiek uit. Het jongste incident komt zijn reputatie in elk geval niet ten goede. De minister heeft al een onderzoek naar corruptie aan zijn broek. Naar verwachting wordt later deze week de aanklacht bekend gemaakt.

Het 'toiletincident' heeft intussen een flinke discussie losgemaakt op de website van Ynet, tussen sympathisanten die zijn acties en uitlatingen vergoelijken en tegenstanders die verontwaardigd zijn over het gedrag van de minister.

Afbeelding: Flickr account Sustainable sanitation

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019