Excite

Mislukte terreuraanslag op vliegtuig vanuit Schiphol

Er heeft vrijdagnacht een terreuraanslag plaats gevonden. De 23-jarige Nigeriaan Abdel Farouk Abdulmutallab liet tijdens een KLM-vlucht een bom tot ontploffing komen. Dit gebeurde tijdens een vlucht van Schiphol richting Detroit. De bom leverde Farouk Abdulmutallab brandwonden op, net als enkele passagiers. De terrorist kon overmeesterd worden door een medepassagier.

Farouk Abdulmutallab zei te handelen in opdracht van Al-Qa'ida. Hij was van plan het vliegtuig te laten neerstorten. Dit kon gelukkig voorkomen worden, onder andere omdat de bom minder groot was dat Farouk Abdulmutallab waarschijnlijk voor ogen had. Er ontstond wel brand in de cabine, maar die kon door passagiers en personeel gedoofd worden met dekens, water en brandblussers. Farouk Abdulmutallab was inmiddels door een passagier naar voren gebracht in het KLM-vliegtuig.

De Nigeriaan was in Lagos, Nigeria, aan boord gegaan van KLM-vlucht 588 en in Schiphol zonder extra controle overgestapt op de vlucht naar Detroit. De controle is dan ook onmiddellijk opgevoerd op Schiphol, terwijl president Barack Obama de zaken uitermate nauwkeurig in de gaten houdt. Op Schiphol zullen alle passagiers naar de VS gefouilleerd worden en hun handbagage worden doorgenomen. Er loopt momenteel een onderzoek van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding naar de beveiliging op Schiphol rond de vlucht naar Detroit.

Afbeelding: Flickr, Ack Ook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020