Excite

Miss World komt uit de Filipijnen

De omstreden Miss World verkiezingen van dit jaar zijn gewonnen door Miss Megan Young uit de Filipijnen. De 23-jarige filmstudenten won dit weekend de schoonheidswedstrijd die dit jaar werd georganiseerd op het Indonesische eiland Bali.

Jacqueline Steenbeek

De Nederlandse Miss Jacqueline Steenbeek haalde de top tien niet, maar werd twaalfde. Dat kwam onder meer door haar goede prestaties tijdens de sportonderdelen, waar ze eerste werd. De Missen nemen het hierbij tegen elkaar op in bijvoorbeeld volleybal en touwtrekken. De uiteindelijke tweede plaats ging naar Miss Frankrijk en Miss Ghana eindigde op de derde plaats.

Miss World 2013

De Miss World 2013 verkiezing kende behoorlijk wat tegenslagen. Zo werd het evenement een paar dagen geleden nog verplaatst van Jakarta naar Bali, wegens aanhoudende protesten in het overwegend islamitische Indonesië. Conservatieve moslims protesteerden al dagenlang tegen de Miss Worldverkiezing. Ze noemden het een ‘hoerencontest’ en vergeleken de wedstrijd met porno. Mede door de protesten werd dan ook de bikinironde afgeschaft. De Missen droegen een badpak.

Moslimextremisten

Vanwege de protesten waarschuwden de Britse en Amerikaanse ambassades voor mogelijke aanvallen van moslimextremisten, maar die bleven gelukkig uit. Kim Kötter, ex Miss Nederland en nu organisator van de Nederlandse missverkiezing, twitterde wel meerdere keren over de strenge beveiliging tijdens het evenement.

Prijs

De Filipijnse winnares kreeg zaterdag overigens niet alleen de titel Miss World, maar ook een geld prijs van 100.000 euro. In de jury zat onder andere Azra Akin uit Almelo. De Turkse werd Miss World in 2002.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020